Whatsapp Son Görülme Ayarını Kapama

whatsapplogoWhatsapp’ı son ziyaret ettiğiniz zaman sohbet esnasında arkadaşınız sizin en son ne zaman online olduğunuzu profilinizi inceleyerek görmektedir. Bu durum zaman zaman özellikle eşler arasında sıkıntılı durumlara yol açabiliyor.

Özellikle akıllı telefon kullanımının artmasından sonra mobil internet kullanımı da bir kadar artış sağladı. Operatörler tarafından yapılan internet kampanyalarında fiyatların cazip olması müşterileri tatmin ediyor ve hemen hemen herkesin elinde bir akıllı telefon ve internet görüyoruz.

Bildiğiniz gibi bizim Türk milleti ilk telefon çıktığından beri mesajlaşmayı çok sever. Ama operatörler bu mesajlaşmaya belli bir ücret talap ederler. Bu durumda devreye internet üzerinden anlık mesajlaşma giriyor ve dünyada en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması olan whatsapp’ı kullanmaya başlıyoruz.

Özellikle uygulamanın ücretsiz olması en çok tercih edilmesine bir sebep olabilir. Uygulama üzerinden ücretsiz fotoğraf ve ses paylaşımları da cabası. Durum böyle olunca doğal olarak whatsapp ı sabah akşam elimizden düşürmüyoruz. Whatsapp geliştiricilerinin uygulamaya koyduğu bir özellikle uygulamayı her açışımızı sisteme kayıt ediyor ve sohbet ettiğimiz arkadaşlarımız bizim en son ne zaman çevrimiçi olduğumuzu görebiliyor.

Özellikle sevgililer arasında whatsapp a giripte yazmamak durumları olunca işin biraz cırkı çıkabiliyor. Bu durumdan şikayetçi olanlar ise en basit çözüm olarak bu özelliği tamamen ortadan kaldırma metoduna başvuruyorlar. Allahtan geliştiriciler böyle bir seçeneği sunmuşlar ki yoksa iş tamamen farkı bir boyutta kazanabilirdi.

Şimdi size konuyu fazla uzatmadan Whatsapp’ta en son görülme ayarını nasıl kaparız adım adım açıklayacağım.

1. Adım: Whatsapp uygulamasını çalıştırıyoruz.

2. Adım: Ayarlar menüsü altında Hesap menüsüne giriyoruz.

3. Adım: Hesap menüsü altında “Gizlilik” ayarlarına giriş yapıyoruz.

4. Adım: Karşımıza “Son Görülme” ayarı çıkacaktır.Burada varsayılan olarak Herkes seçeneği seçilidir.ama Kişilerim ve Hiç Kimse olarak iki ayar daha vardır.Bu seçenekler şu anlamlara gelmektedirler;

Herkes : Whatsapp kullanıcılarının hepsi son online olduğunuz saati görebilir.

Kişilerim: Sadece Whatsapp kişilerinizde olan kullanıcılar son görülme zamanınızı görebilir.

Hiçkimse: Sol görülme zamanınızı herkese kapatabilirsiniz.

5. Adım: Buradan “Hiç Kimse” seçeneğini seçerseniz artık kimse sizin uygulamaya ne zaman giriş yaptığınızı siz ayarları değiştirene kadar göremeyecek.

Bu yazımı sonlandırıyorum fakat isterseniz bir önceki yazım olan Twitter Hesabı Nasıl Arşivlenir? başlıklı konuda yer alan "tweet arşivleme, twitter ve twitter hesabı arşivleme terimleri hakkında kaliteli bilgiler bulabilir, arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.